Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MMRI

2021 Symposium Archive

2021 Symposium Archive

View the original 2021 Symposium Announcement here


2021 MMRI Symposium Agenda and Presenters

Ashwin Shahani – Materials Science and Engineering – 2021 MMRI Symposium Chair

University of Michigan North Campus Research Complex, NCRC Building 18 Entrance, 2800 Plymouth Rd, Ann Arbor, MI 48105, USA (Dining Hall)

November 9th

5:00 PM – Student Poster Presentations, with Hors d’Oeuvres – 90 min

7:00 PM – Dinner

7:30 PM – Alexandra Navrotsky Keynote Presentation: “Materials Science – What’s New and Exciting in the Universe”

November 10th

8:30 AM – Registration & Light Breakfast – 30 min

9:00 AM – Dean Alec Gallimore – College of Engineering – Opening Remarks – 20 min

9:20 AM – Stephen Forrest – EECS – “Thin film conformable electrons based on epitaxial transfer” – 30 min

9:50 AM – Becky Peterson– EECS – “Scalable Atomic Layer Deposition for P-type and N-type Oxide Semiconductor TFTs” – 30 min

10:20 AM – Break – 30 min

10:40 AM – Amit Misra – Materials Science and Engineering – “Mechanical Behavior of Hierarchial Metallic Nanocomposites” – 30 min

11:10 AM – Chinedum Okwudire & Wenda Tan – Mechanical Engineering – “Physics-based and data-driven modeling and control of process and microstructure in metal AM” – 30 min

11:40 AM – Elizabeth C. Dickey – CMU Materials Science & Engineering – “Electroceramics for Energy Storage and Conversion: Design and Control of Defect-Mediated Properties”– 30 min

1:00 PM – Stephen Maldonado – Chemistry – “Electrochemical liquid phase epitaxy of Hyperdoped Crystalline Si30 min

1:30 PM – Paul V. Braun – UIUC Materials Science & Engineering, Self-Assembly & Energy – “Opportunities in Solid-State Batteries Enabled by Dense and Crystallographically Controlled Cathodes” – 30 min

2:00 PM – Katsuyo Thornton – Materials Science & Engineering – “Material Genome Approach to Enable Breakthroughs in the Fast-Charging Performance of Li-ion Batteries” – 30 min

2:30 PM – BREAK – 20 min

2:50 PM – Nicholas Kotov – Chemical Engineering – “Emergence of Complexity in Chiral NanoAssemblies” – 30 min

3:20 PM – Kenichi Kuroda – Dentistry – “Materials Science & Dentistry” – 30 min

3:50 PM – CLOSING REMARKS – 10 min

4:00 PM – ADJOURN

Contact MMRI

    Name

    Subject

    Your message